Poc (ČSSD): Zbabělci a lháři

05.07.2016 10:59

Komentář europoslance k odstoupení Nigela Farage:

Poc (ČSSD): Zbabělci a lháři
Foto: archiv PP
Popisek: Pavel Poc (ČSSD)

Odstoupení bývalého starosty Londýna Johnsona z kandidatury na předsedu britských konzervativců bylo nyní následováno úprkem Nigela Farage z vedení nacionalistické strany UKIP. Jaký div, když byli oba bezprostředně po referendu o vystoupení Velké Británie z EU veřejně usvědčeni ze lží. K oprávněnému označení lháři se tedy přidává ještě to, že jsou oba političtí zbabělci. Jak jinak hodnotit skutečnost, že nemá ani jeden z nich dost odvahy pokusit se vyvést Británii ze zmatku, do kterého ji jejich aktivity uvrhly. 

Skotové volají po samostatnosti a Severní Irsko k tomu nemá daleko. Velká Británie je zmítána nárůstem nacionalismu. Mladí jsou na pochybách o osudu, který jim připravily hlasy starší generace, zmatené vylhanou kampaní. Země utrpěla finanční ztráty daleko převyšující jakýkoli myslitelný příspěvek do rozpočtu Unie, řešení problémů s migrací nebude po opuštění Unie snadnější a Evropa odmítá jakékoli další chytračení. 

Nad slunce jasněji se nyní Britům ukazuje, že Evropská unie není nějaký unitární stát s centrem útlaku v Bruselu ale klub nezávislých států, které se rozhodly pro spolupráci. Jenže se také ukazuje, že Evropská unie jako každý klub, dává přednost zájmům svých členů před zájmy těch, kdo v klubu nejsou. Zbabělci a lháři jsou tedy pryč. Jenže škody, které způsobili, jsou závažné a možná nevratné. 

Evropským politikům nelze vyčítat, že nyní chtějí rychlé řešení, uplatnění článku 50 Lisabonské smlouvy a zahájení jednání o podmínkách vystoupení Británie z EU. Byli přece zvoleni ve svých zemích, ne ve Velké Británii. Je mi nesmírně líto, že EU ztratí svého významného člena. Je mi líto Britů, kteří naletěli na lži svých politiků.  Ale nějaké další chytračení tolerovat nelze, protože nejistota poškozuje ostatní členské státy včetně České republiky a proto musí co nejdřív skončit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice