Poche (ČSSD): Předčasné parlamentní volby budou mít zásadní vliv na budoucnost Ukrajiny

21.10.2014 10:48

Poslanec Miroslav Poche (ČSSD, S&D) se zúčastní pozorovací mise Evropského parlamentu, která bude dohlížet na průběh předčasných parlamentních voleb na Ukrajině, jež se uskuteční v neděli 26. října.

Poche (ČSSD): Předčasné parlamentní volby budou mít zásadní vliv na budoucnost Ukrajiny
Foto: red
Popisek: Miroslav Poche

Evropský parlament si je vědom významu nadcházejících voleb pro další politický vývoj Ukrajiny i pro vztahy této země s Evropskou unií. V předchozích rezolucích opakovaně zdůrazňoval, že trvalé řešení současné krize není možné, aniž by proběhly předčasné parlamentní volby. "V zájmu Ukrajiny i jejích partnerů samozřejmě je, aby volby proběhly regulérně a nebyly následně zpochybňovány. Pozorovací misi proto považuji za velmi důležitý nástroj jak, může mezinárodní společenství přispět ke stabilizaci politické situace v zemi," zdůraznil Miroslav Poche, který se mise účastní jakožto náhradní člen Zahraničního výboru a Delegace pro parlamentní spolupráci EU-Ukrajina.

Monitorovací mise Evropského parlamentu bude zahájena v pátek 24. října, kdy se poslanci setkají s čelními politickými představiteli Ukrajiny, zástupci ukrajinskéhé občanské společnosti a think-tanků. Přípravu voleb budou také diskutovat s vedoucími misí mezinárodních organizací dlouhodobě působících v zemi. Samotné volby budou poslanci následně monitorovat v několika významných lokalitách. Miroslav Poche bude dohlížet na průběh hlasování, činnost volebních komisí a sčítání hlasů ve městě Čerkasy, které se nachází v klíčové oblasti střední Ukrajiny. "Přítomnost mezinárodních pozorovatelů má dvojí význam. Jednak je zárukou regulérnosti průběhu voleb. Zároveň je zdrojem objektivních, bezprostředních informací o situaci v zemi pro evropská média. Proto také chci o ukrajinských volbách průběžně informovat českou veřejnost," doplnil Miroslav Poche.

Ve světle nadcházejících ukrajinských parlamentních voleb také pod záštitou poslance Pocheho proběhne dnes setkání českých europoslanců s Rostyslavem Khotinem, předním ukrajinským reportérem pracujícím pro rádio Svobodná Evropa. "Jsem rád, že pan Khotin přijal mé pozvání a věřím, že nám pomůže lépe porozumět hlavním problémům, které mají parlamentní volby pomoci vyřešit,“ řekl Poche k významu nadcházejícího pracovního setkání ve Štrasburku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: ČSSD

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).