Poche (ČSSD): Užijte si den, kdy vás urazí Okamura

05.03.2014 17:15

Když jsem na tiskové konferenci hodnotil situaci na Ukrajině, volil jsem kritická slova vůči zahraniční politice Evropské unie. Jako tuzemský příměr vystihující bezradnost unie a nebezpečné tendence, které jsou jejím důsledkem, jsem použil fašizující populismus Tomia Okamury. Ten, spolu se svou kandidátkou do Evropského parlamentu Klárou Samkovou, hlásá politiku uzavření EU imigrantům.

Poche (ČSSD): Užijte si den, kdy vás urazí Okamura
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Anketa

Jaká strana, aktuálně pod 5 procent, je Vám nejblíž?

11%
23%
hlasovalo: 3943 lidí
Hraje tím na primitivní nacionalisticko-xenofobní strunu svých podporovatelů, kteří mu hlasitě přizvukují a tleskají. Žádné cizáky tady přece nechceme. Aby náhodou nedošlo k politováníhodnému omylu, tak na svém facebookovém profilu tyto své vlastenecky smýšlející příznivce sáhodlouhým rozborem ubezpečí o rasové a etnické čistotě své kandidátky Samkové, která prý rozhodně není Romka, ani její manžel není Rom a pouze bývalý manžel měl snad s Romy něco společného, ale to už je dávná minulost. Nevím jak vy, ale já tu zkrátka vidím i cítím něco nahnědlého. A v tomto případě nejde o to, co bychom měli všichni uklízet po svých psích miláčcích. To se rozmazávat nemá. Veřejné výroky Okamury a Samkové o imigrantech a Romech naopak rozmažu, kde jen to půjde. Jsou totiž nebezpečné pro demokracii i celou naši společnost. Ze zapáchajícího mixu populismu, nacionalismu, a xenofobie, okořeněných koňskou dávkou razance a exhibicionismu, se dá totiž uvařit pouze nechutný pokrm, ze kterého nám může být špatně všem. A před tím je třeba varovat. Když jsem svá slova pronášel, bylo mi jasné, že ze strany pana poslance Okamury přijde tvrdý útok. Dočkal jsem se velmi brzy. A urážky na svou adresu jsem si skutečně užil a vychutnal. Tento přístup doporučuji všem, které Okamura urazil přede mnou, i těm, které to teprve čeká. Bylo, je a bude nás víc než dost. Když vás totiž uráží člověk Okamurova formátu a postojů, můžete si oddychnout. Naopak velmi bych zpozorněl, možná i vyhledal radu specialisty, kdyby se mnou Tomio Okamura v něčem souhlasil, nebo mě nedejbože za něco pochválil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…