Podubecká (Pro Prahu): Miluji Prahu 6

05.09.2014 13:33

Kandidátka na starostku městské části Praha 6 za hnutí Pro Prahu Ing. Hana Podubecká není v politice žádný nováček. Již osm let působí v této městské části jako zastupitelka. Před časem zvažovala, že z komunální politiky odejde. Nestalo se tak. Proč?

Podubecká (Pro Prahu): Miluji Prahu 6
Foto: PRO PRAHU
Popisek: PRO PRAHU

Od roku 1999 působila Hana Podubecká jako odborník v několika komisích městské části. Nyní je členkou několika komisí Rady městské části, věnuje se dlouhodobě problematice pronájmů nebytových prostor a pronájmu bytů pro sociálně potřebné rodiny a občany na území Prahy 6. V letošním roce přijala nabídku politického hnutí Pro Prahu, aby vedla kandidátku tohoto hnutí v městské části Praha 6. Motto hnutí „Milujeme Prahu“ vyjadřuje i její vztah k hlavnímu městu a Praze 6. Proto je namístě otázka:

Proč jste se rozhodla kandidovat za hnutí Pro Prahu?

Já jsem dlouho zvažovala úplný odchod z radnice a z komunální politiky. Pak jsem úplně náhodou přišla do kontaktu s několika starosty, kteří založili toto hnutí. Byla jsem pozvána na jejich výbor, a když jsem viděla tolik nadšených lidí plných entuziasmu, chuti něco změnit, napravit, a to neuvěřitelné nasazení, tak mě to úplně ohromilo a nabídku jsem přijala.

Jaká by měla Praha 6 podle vás být?

Praha 6 si zaslouží být krásná, čistá, bezpečná a vlídná ke svým občanů. Poslední dobou byla velmi zahlcena neustálými opravami, rekonstrukcemi, stavbami. Vím, že to občany obtěžuje, avšak některé z těchto akcí byly nezbytné. Jiné se ale daly řešit lepší komunikací s realizátory dotčených staveb. Radnice musí lépe a často komunikovat jednotlivé zábory, objížďky a rekonstrukce s příslušnými úřady a společně s nimi vše koordinovat. Jinak to bude dopadat stejně jako teď, Bělohorská – pokolikáté už je prováděna rekonstrukce tramvajové trati? To byla před lety provedena špatně? Proč někdo naplánuje otevření na konci srpna a najednou je z toho půlka září? Navíc byla najednou zavřená i objízdná trasa přes Spiritku. Nebo oprava Evropské, vždyť po dlouhé měsíce zde byl neuvěřitelný chaos, nehody. Chápu rozhořčení obyvatel, je naprosto oprávněné. Nebo poslední případ s kontaminovanou pitnou vodou, jak si vůbec může dovolit PVK nekontaktovat městskou část? To s ní nikdo na začátku volebního období nevstoupil do jednání, aby se takovéto případy musely povinně komunikovat se zástupci radnice? Takových příkladů je dost a naše městská část si zaslouží vedení, které bude předcházet podobným případům a bude je řešit ve prospěch občanů. V neposlední řadě se musíme zaměřit na úklid, a to nejvíce v okolí staveb, v okolí stanic metra a vůbec MHD, poslední dobou je úklid velmi nedostatečný.

V posledních letech se v Praze 6 hodně staví a plánují se nové stavby, mezi nimiž převažují skleněné paláce s kancelářemi. Jak vy osobně vnímáte tyto stavby a další plány developerů?

Víte, já chápu, že rozvoj nelze zastavit, ale vše se musí stavět s mírou a vkusem. Každý z nás vnímá moderní stavby jinak, já samozřejmě miluju starou zástavbu, historické objekty, z kterých dýchá krásná atmosféra. Ale takové stavby se bohužel dnes už nestaví. Cílem hnutí Pro Prahu není zastavět každý prázdný pozemek skleněnými paláci, naším cílem je mít dostatek míst v domovech pro sociálně potřebné občany, dostatek malometrážních bytů, dostatek míst v domech pro seniory a v mateřských školkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PRO PRAHU

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.