Pojezný (KSČM): Překryje nové logo staré hříchy?

19.05.2017 17:31

S velkou pompou představili zástupci KDU-ČSL a STAN nové logo, se kterým půjdou ve volební koalici do voleb.

Pojezný (KSČM): Překryje nové logo staré hříchy?
Foto: kscm.cz
Popisek: Poslanec KSČM Ivo Pojezný

Svými barvami nepřekvapuje – modrá a žlutá. Dle některých komentátorů je však úsměvný spíše tvar loga, který nejednomu z nich připomíná jednu módní značku. Čtyři rostoucí zkosené sloupce mají připomínat rodinu, obec, kraj a stát, přičemž představitelé zmiňovaných stran to komentovali s vysvětlením, že politická síla vychází z nejnižších pater a také to, jak volebnímu uskupení roste popularita mezi voliči.

Osobně je mi celkem jedno, s jakým logem jde spletenec lidovců a Starostů (byť představují zlomek všech starostů v republice) do podzimních voleb. Za zásadní vnímám fakt, jací lidé jej budou reprezentovat. »Hnutí« Starostové dlouhé roky tvořilo ocásek Kalouskově TOP 09 a drželi u moci třeba právě Kalouska, Nečase či dnes už možná zapomenutou Karolínu Peake s dalšími odpadlíky z Věcí veřejných. Připomenu též věcné kroky. Ať už to byly poplatky ve zdravotnictví, snižování reálných důchodů, mezd a nemluvě o tolika korupčních kauzách, že jedna střídala druhou. Je škoda, že tehdy se neřídili heslem, že politická síla vychází z nejnižších pater, tedy z lidu. Když popularita vlády dosahovala jednociferných procentuálních čísel a na Václavském náměstí se k protestu sešlo nejvíce občanů od listopadu 1989.

U lidovců mě překvapuje, že jdou s takovým subjektem, který během vládnutí uškodil naší zemi dlouho dopředu. Spolu s TOP 09 se Starostové podíleli na nejasociálnějších reformách, které postihovaly i voliče KDU-ČSL. I když se sociálním programem a podporou rodin to KDU-ČSL zřejmě nemyslí tak vážně, když její předseda dokáže vypustit z úst něco tak hloupého, jako je jeho poslední výrok, že si matky samoživitelky mají najít jiného chlapa.

Převzato z profilu.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…