Pokorná Jermanová: Miltown – město budoucnosti

15.03.2021 13:49

Komentář na facebookovém profilu k návrhu pro výstavbu unikátního města v Milovicích.

Pokorná Jermanová: Miltown – město budoucnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Taky si vždycky ke konci týdne sumírujte, co se vám povedlo a kde jste naopak mohli víc zabrat? 

Anketa

Byl Emil Hácha kolaborant?

35%
65%
hlasovalo: 6707 lidí

Pro mě je tohle už léta motorem, který mě nutí na sobě pracovat. Tentokrát mě doslova nabilo energií setkání s architektem Michalem Postráneckým, který pro Středočeský kraj zpracoval koncept Města budoucnosti – Miltown.

Jde o inovativní návrh, jak využít bývalý vojenský prostor v Milovicích pro výstavbu unikátního města, které bude vlastně takovým testovacím prostředím pro nejnovější technologie šetrné k přírodě a zároveň zázemím pro firmy, které se zabývají jejich vývojem.

Michal Postránecký je celosvětově uznávaný urbanista a vizionář, který ve svých návrzích pracuje právě s chytrými technologiemi a důrazem na ekologii tak, aby města byla soběstačná a žila si svým „životem“ plně v souladu s okolím, tedy i přírodou. Není proto divu, že měl projekt Miltown velký úspěch i v Bruselu, kde jsme ho několikrát prezentovali.

Co s ním bude dál, uvidíme – věřím ale, že se ho nakonec podaří realizovat a Středočeský kraj se tak zase posune o pořádný kus dopředu.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.