Polanecký (Svobodní): Česká vlajka jako rohožka placená EU

07.05.2014 7:24

Mezi 27. březnem a 30. dubnem se v Košicích konala vskutku „pozoruhodná“ výstava. Za jejím vstupem ležela na podlaze česká vlajka, sloužící jako rohožka či hadr na otření podrážek bot. Prý umělecký artefakt…

Polanecký (Svobodní): Česká vlajka jako rohožka placená EU
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Předně musím poznamenat, že nejsem žádný národovec a nacionalismus je mi opravdu vzdálen. Nicméně toto zachází velmi daleko za únosnou a tolerovatelnou míru umělecké provokace.  Navíc, alibistická argumentace tím, že se jedná o umělecký artefakt nebo že vlajka nemá (zřejmě záměrně) správné proporce, prostě nemůže obstát. Účel je totiž zřejmý.  

Je navýsost symbolické, že tento hloupý, nacionalistický a drzý počin pana „umělce“ byl zřejmě nepřímo spolufinancován Evropskou unií. V době, kdy se v mnohých státech probouzí zdravý odpor k unijní dirigistické a byrokratické politice či k socialistické ekonomické doktríně, nám Evropská unie (možná nikoliv záměrně a z opominutí) dává jasně najevo, kam v jejích očích národní státy, jejich suverenita a svoboda sebeurčení patří.

Bylo by velmi pikantní pozorovat pobouřené reakce našich čelních politiků, kteří tuto kauzu doposud záměrně ignorují, stejně tak jako bruselských byrokratů, pokud by něco podobného provedli čeští občané s vlajkou EU, jako akt odplaty. Vzhledem k tomu, že modrožlutá vlajka není oficiálním státním symbolem ČR, nebyl by to krok nelegitimní a zřejmě ani nelegální.

Jan Polanecký,
 člen Republikového výboru Svobodných a kandidát č. 7 do europarlamentu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.