Polčák (TOP 09): Poslanci ČSSD v Radě Evropy hájí ruské zájmy

08.04.2014 18:20

Rada Evropy může už zítra rozhodnout, zda do konce roku pozastaví hlasovací práva Ruské federaci. Návrh dánského předkladatele Michaela A. Jensena podpořili čeští zástupci za TOP 09 a Starosty Stanislav Polčák a Gabriela Pecková a byl podepsán více než 50 poslanci Rady Evropy napříč politickým spektrem a jejími členskými státy.

Polčák (TOP 09): Poslanci ČSSD v Radě Evropy hájí ruské zájmy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanislav Polčák

"Bohužel česká delegace v této věci není jednotná. Nikdo z nás nepředpokládal podporu od komunistů, ale bohužel ani poslanci za ČSSD nechtějí tento krok podpořit, přestože pozastavení práv Rusku podporuje i české ministerstvo zahraničí. Socialisté se tak přidali ke skupině německých poslanců, kteří nad lidská práva a hodnoty Rady Evropy nadřazují ruské zájmy," řekl dnes ve Štrasburku na zasedání Parlamentního shromáždění Rady Evropy poslanec Stanislav Polčák. 

Zároveň ale ocenil, že na rozdíl od poslanců za ČSSD senátoři za tutéž stranu deklarovali podporu dočasnému vyloučení Ruska z Rady Evropy.

Na pozadí aktuálního vývoje dalších snah o rozbití jednotné Ukrajiny však podpora návrhu stoupá, i tak ovšem bude zřejmě rozhodovat každý hlas.

"Postoj českých poslanců za ČSSD je zarážející o to víc, že naše země má vlastní zkušenost s odtržením Sudet a sovětskou okupací. Věřím, že ministr Zaorálek ještě své kolegy přesvědčí," konstatuje poslanec Polčák. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: TOP 09

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…