Popov (TOP 09): TOP 09 v Praze hrozí rozklad?

28.06.2014 11:20

Chápu, že nervozita z negativních výsledků podzimních komunálních voleb do zastupitelstva Hl. m. Prahy (ZHMP) graduje, hlavně u politických stran, které sami mají problém sestavit ucházející kandidátku.

Popov (TOP 09): TOP 09 v Praze hrozí rozklad?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Hnutí Adreje Babiše ANO 2011 ztratilo svého lídra Jana Kasla, který se ne moc pozitivně vyjadřuje k vnitřním poměrům tohoto podivného uskupení v Praze, a náhrada za něj se hledá velice obtížně. Čas je neúprosný a najít důvěryhodnou tvář, která dokáže svými myšlenkami a vizemi oslovit, není jednoduché. Rozkaz zněl jasně: „Zvítězit v Praze a porazit poslední baštu!“. Nyní se v plné nahotě ukazuje, že volby do PSP jsou jiná liga než volby komunální. Zde jde o desítky – stovky lidí s různými záměry, cíly, minulostí, zájmy. Je to spíše množina několika neznámých, stěží kontrolovatelných a v časovém stresu organizovatelných.

Přeci jenom není to obchodní společnost a lidi jsou zde nespoutanější.

Strana zelených se radši spojila se silnějšími politickými subjekty, jelikož si je velice dobře vědoma své slabosti, jak myšlenkové, tak programové, tj. nemá potenciál oslovit větší procento voličů a chybí ji výrazné osobnosti. Ty stávající na Praze moc netáhli a ani asi netáhnou.

ODS je v rozkladu a drží se nad vodou již pouze silou vůle. Takzvané obměny tváří a odliv členů s poukazem na nový začátek je již křečovitým záchvatem zoufalství.

ČSSD v ZHMP bravurně lavíruje v politických vodách jednou s ODS a jednou s tichou podporou pro TOP 09. Toto tolerované tiché konsorcium ČSSD je pouze kamufláží pro případ jakýchkoli negativních mediálních výpadů při hodnocení výsledků činnosti Rady HMP. Takhle ČSSD není popotahována médii a jediný, kdo má Černého Petra, jsou stávající radní HMP.

Hluboký rozklad TOPky na Praze je tedy dle mého názoru zbožným přáním mnohých. Na podzim jde totiž o hodně, o hegemonii nad Prahou, a to v době, kdy budeme volit v jednom volebním obvodě. Nejzajímavější bude určitě září, to se bude vytahovat špinavé prádlo...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…