Portlík (ODS): Devítka jde vstříc svobodě, oligopol nemá v naší zemi co dělat

13.01.2015 8:21

Nezlobte se nám, že se v poslední době věnujeme na stránkách ODS Praha 9 především národním tématům.

Portlík (ODS): Devítka jde vstříc svobodě, oligopol nemá v naší zemi co dělat
Foto: archiv redakce
Popisek: Tomáš Portlík, 1.zástupce starosty MČ Praha 9

Samozřejmě, na devítce je spousta záležitostí, které musíme řešit, a se kterými se musíme vypořádat. Domníváme se však, že naše úsilí dosahovat rozpočtově odpovědného hospodaření, nastavení spravedlivého a transparentního systému přerozdělování veřejných prostředků, přichází částečně vniveč v situaci, kdy rozpočtový schodek a výdaje státu narůstají (bez příjmů z prodeje frekvencí by dosáhl vyššího schodku) a kdy se především u nás vytváří prostředí vlády oligopolních oligarchů.

Nechceme totiž takové prostředí, kde pro velké podnikatele neexistují slova či slovní spojení jako „tržní prostředí“, „konkurence“, místo toho používají slovní spojení „dotace“, „daňové prázdniny“ či „investiční pobídky“. Je to cesta do pekel pro tržní ekonomiku, o návrat ke starým časům, proti kterým jsme tolik bojovali. Budeme také přinášet řešení těchto problémů, aby střet zájmů byl co nejmenší – například prostřednictvím vhodného rozpočtového určení daní, které neumožní ministrovi financí, aby miliardy daňových poplatníků populisticky rozhazoval a zadlužoval další generace. Místo toho se budou směřovat tam, kde je občané vydělali.

Chceme bohatou společnost

Současný vývoj v naší zemi může vést k chudnutí celé naší společnosti, což se také projeví u občanů devítky – disponibilní příjmy občanů devítky budou nižší, stejně jako daňové příjmy městské části. Spousta projektů se proto nerealizuje a to nejen na devítce, ale v Praze či celé republice, protože na to zkrátka nebude dostatek peněz. Místo toho budou růst mandatorní výdaje,  vláda bude brát jako rukojmí určité skupiny lidí – státní zaměstnance a důchodce. V podstatě těmto skupinám lidi říkají: „Volte nás, nebo důchody nebo platy se nezvýší. Na vědu, investice či dálnice peníze dávat nemusíme, hlavně, že si udržíme koryto. A po nás? A po nás přijde potopa (bankrot země)“.

Proto nadále budeme upozorňovat na aktivitu vlády, ale také oligarchů, kteří nás můžou přivést nejen na ekonomickou úroveň Ruska či Ukrajiny, ale obáváme se, že přebíráme z těchto dvou zemí také politické prostředí. Nadále se tak můžete těšit na články a analýzy, které budou upozorňovat na celospolečenské problémy v naší zemi.

Tomáš Portlík

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…