Portlík (ODS): Strýcgate

27.10.2016 14:08

EXKLUZIVNĚ PRO PL.CZ Rok se s rokem sešel a opět nastalo období, kdy to v kavárnách žije. Tato část roku je orámována výročími narození a úmrtí prezidenta Václava Havla a vyplněná Fórem 2000 a státními svátky 28. října a 17. listopadu.

Portlík (ODS): Strýcgate
Foto: red
Popisek: Tomáš Portlík, 1.zástupce starosty MČ Praha 9

Co nám ti kavárníci a kavárničky (abychom byli genderově vyvážení) letos připraví? V roce 2014 to byla vajíčka a rajčata, loni červené karty, co přijde? Musí to být veliké, neboť „dělostřelecká příprava“ na tuto lovnou sezónu se vskutku vydařila – aféra Strýcgate hýbe celým veřejným prostorem. No to přeháním, hýbe tím prostorem, kterým se již prohnal Gramsciho pochod institucemi a který se považuje za elitu našeho národa.

Nemohu si pomoci, ale většina odpůrců Krále Miloše I. si za své současné frustrace a noční můry mohou sami – podporou a prosazením přímé volby prezidenta. Pravě z řad podporovatelů této změny ústavy se nyní rekrutují nejhlasitější kritici současného prezidenta. Jsem přesvědčen, že ani tvrdohlavý provokatér Miloš Zeman by nebyl tak tvrdohlavým provokatérem, kdyby za sebou neměl 2,7 milionu hlasů, ale „jen“ prostou většinu poslanců a senátorů. Nejen z tohoto příkladu plyne ponaučení, že kdo si zahrává s volebním systémem, většinou se přepočítá.

Celá letošní aféra se opírá o výpovědi strýce a jeho synovce, byť je tento synovec ministrem vlády ČR. Neumím posoudit, zda mluví pravdu rodina ministra Hermana či bratrstvo z hradu v čele s velkým Vontem Milošem Zemanem.  

Uvedu několik faktů, které by mohly napovědět, jak to bylo.

začátek července 2016 – seznam navrhovaných čítající cca 500 (pan Brady je na seznamu, stejně jako v roce 2013 a 2014)

29.7.2016 obdržela KPR – dopis od ministra Hermana, že se připojuje k žádosti PSPČR a byl by rád, kdyby pan Brady obdržel státní vyznamenání. (odpověď Ministra Hermana na Parlamentních listech 26. 10.2016 7:36:32 – „Nikdy jsem pro nikoho neloboval. To se ostatně příčí mým zásadám“)

Začátek října 2016 - hotový finální seznam oceňovaných (pan Brady na něm není)

10.-13.10.2016 - rozesílá KPR oznámení o obdržení vyznamenání + informační pokyny (pan Brady mezi oslovenými není)

13.10.2016 - schůzka na Velvyslanectví v Bratislavě.  Ministr Herman za přítomnosti svědků obdrží „výhrůžku“ od prezidenta, že pokud se setká s panem dalajlámou, strýc oceněn nebude (nikdo ze jmenovaných svědků to nepotvrdil)  

14.10.2016 - telefonát KPR panu Bradymu (KPR telefonát nepotvrdila)

18.10.2016 - setkání Ministra Hermana s panem dalajlámou (podle svědků se setkání opravdu uskutečnilo)

19.10.2016 - kontrasignace seznamu oceňovaných premiérem (pan Brady na seznamu není)

Na závěr již jen krátký komentář k vyznamenávání občanů Kanady. To probíhá po diplomatické linii, tj. velvyslanectví ČR v Kanadě osloví kanadskou vládu a ta musí dát k ocenění svého občana souhlas (dle vyjádření velvyslanectví v Ottavě nic takového neproběhlo).

Dovolím si tedy vyjádřit přesvědčení, že ani letos se prezidenta svrhnout nepodaří, i když letos se zřejmě jedná o nejsofistikovanější pokus, neboť je zřejmé minimálně část prezidentova aparátu sedla kavárně „na lep“. Ačkoliv je tedy prezident politickým šachovým velmistrem, jeho tým zdaleka tak silný není.

„Přežití“ prvního přímo voleného prezidenta je důležité, neboť až se ho Gramsciho neomarxistům podaří odstranit, napnou své úsilí a finance zase jiným směrem a nakonec bychom mohli dopadnout jako v tom starém kavárenském vtipu:

„Když si přišli pro židy, mlčel jsem, nebyl jsem žid. Když si přišli pro komunisty, mlčel jsem, nebyl jsem komunista. Když si přišli pro katolíky, mlčel jsem, nebyl jsem katolík, a když si přišli pro mě, už nebyl nikdo, kdo by se mě zastal.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.