Poslanci ČSSD dnes navrhnou Poslanecké sněmovně usnesení k migraci

22.03.2016 15:15

ČSSD dnes Poslanecké sněmovně navrhne usnesení, které důrazně odmítne povinný přerozdělovací mechanismus běženců. Oznámil to po dnešní tiskové konferenci předseda poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák.

Poslanci ČSSD dnes navrhnou Poslanecké sněmovně usnesení k migraci
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Na jednání poslaneckého klubu jsme k tomu vedli zásadní debatu. Pozitivně oceňujeme dosavadní kroky naší vlády při řešení problematiky migrační krize a máme tyto kroky za odpovědné,“ zdůraznil Roman Sklenák, který zároveň uvítal dohodu o návratové politice s Tureckem. Podle předsedy Poslaneckého klubu ČSSD je ale znepokojující, že se Evropské unii stále nedaří efektivně kontrolovat migrační toky.

V návrhu usnesení ČSSD se konstatuje, že Poslanecká sněmovna považuje za zásadní zajištění kontroly vnější hranice Schengenského prostoru, k čemuž by mělo dopomoci zřízení společné pohraniční a pobřežní stráže v dostatečné kapacitě. Rovněž by se měly podpořit  finanční kompenzace nákladů spojených s vracením migrantů pro Turecko, přičemž Evropská komise by měla důsledně kontrolovat a vyhodnocovat  účelnost vynaložených finančních prostředků.

„Navrhneme Sněmovně, aby žádala prosazování takových opatření, která jednak zohlední posílení bezpečnosti zemí EU a zároveň vytvoří dostatečné humanitární kapacity pro pomoc uprchlíkům mimo území Evropské Unie, například v utečeneckých táborech v Jordánsku,“ dodal Roman Sklenák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).