Poslanci Úsvit dnes předloží zákon proti bezvízovému styku s Tureckem

31.05.2016 15:11

Zákon zabrání nekontrolovanému pohybu tureckých občanů na našem území, v případě, že Evropská unie zavede s Ankarou bezvízový styk. Takový krok je bezprecedentní ohrožení naší bezpečnosti.

Poslanci Úsvit dnes předloží zákon proti bezvízovému styku s Tureckem
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

Díky zákonu, který předkládáme, každý občan z rizikové země, se kterou nám EU zavede bezvízový styk, bude muset svůj pobyt v ČR okamžitě nahlásit na příslušném úřadě. V případě, že to neudělá, budou ho moci české bezpečnostní složky okamžitě a bez pardonu vypovědět ze země.

„Zdůrazňuji, že tento náš zákon by neplatil pouze pro Turecko, ale že by se týkal všech zemí, které by česká vláda označila za rizikové. Spadat by mezi ně měla i Ukrajina nebo Kosovo,“ uzavírá informaci o zákonu předseda Úsvitu Miroslav Lidinský. 

„Evropa nevyužila toho, že Turecko dočasně zadržuje imigranty na svém území. Nyní už jsme měli mít vybudovanou účinnou ochranu vnějších hranic. Dosavadní nečinnost je vrcholem neschopnosti a politické impotence,“ uvedl místopředseda poslaneckého klubu Martin Lank

Ministr Chovanec minulý týden oslavoval jako velký úspěch takzvaný suspenzivní mechanismus, který by umožnil znovu zavést víza v případě bezpečnostního ohrožení.

„My to ale považuje jen za další rozšíření pravomocí Bruselu, protože tento mechanismus by musela schvalovat celá Unie. A ta, jak víme z hlasování o imigračních kvótách, si s jednotlivými státy nebere servítky,“ doplnil poslanec Martin Lank.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie