Poslanec Ladislav Velebný navštívil Národní shromáždění v Arménii

03.12.2015 6:25

Poslanec Ladislav Velebný v rámci delegace zástupců Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky vedené předsedou dolní komory Janem Hamáčkem je na návštěvě Arménie.

Poslanec Ladislav Velebný navštívil Národní shromáždění v Arménii
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Ve středu 2. prosince 2015 zavítal do sídla Národního shromáždění a také pomohl zasadit strom v Aleji předsedů parlamentů.

Tento týden delegace zástupců Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR vedená předsedou dolní komory Janem Hamáčkem je na návštěvě Arménie a Makedonie. Součástí delegace je i poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný. Ve středu 2. prosince 2015 poslanec Ladislav Velebný společně s delegací navštívil Národní shromáždění v Arménii. Zapsal se tam do knihy hostí a setkal se s předsedou Národního shromáždění Galustem Sahakyanem.

V rámci programu nechybělo ani vysazení stromu v Aleji předsedů parlamentů, prohlídka manufaktury na výrobu koberců Megerian Carpets, setkání s rektorkou Brjusovovy Státní jazykové univerzity Gayane Gasparyan anebo přednáška pro studenty oboru mezinárodní vztahy a politologie.

Delegace se setkala také s předsedou vlády Hovikem Abrahamjanem a prezidentem Seržem Sargsjanem. V následujících dnech je ještě čeká návštěva Památníku arménské genocidy, Muzeum genocidy nebo setkání s Karekinem II., katolikosem všech Arménů.

V Makedonii předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček především přednese projev před členy Shromáždění Makedonské republiky. Delegace se setká s prezidentem Makedonské republiky Gjorgem Ivanovem, s předsedou Shromáždění Trajkem Veljanoskim, předsedou vlády Makedonské republiky Nikolou Gruevskim nebo s představiteli ministerstva vnitra Makedonské republiky.

Pracovní cesta delegace Poslanecké sněmovny probíhá od 1. do 4. prosince 2015. Cílem návštěvy těchto zemí je prohloubení diplomatických a ekonomických vazeb. S Arménií i Makedonii je perspektiva spolupráce například v energetice, dopravě, zdravotnictví nebo ve vědě a výzkumu. V případě Makedonie bude kromě toho také tématem řešení migrační krize nebo otázka přičlenění balkánských zemí do EU. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…