Poslanecký klub TOP 09 má nové vedení

31.10.2017 20:07

Poslanecký klub TOP 09 se poprvé od voleb do sněmovny sešel a zvolil si své vedení. V jeho čele stane předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který uspěl jako lídr strany ve Středočeském kraji.

Poslanecký klub TOP 09 má nové vedení
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Místopředsedy klubu pro další volební období budou poslankyně Markéta Pekarová Adamová, která je místopředsedkyní TOP 09 a poslanec František Vácha, děkan Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity.

„Chceme dál prosazovat, aby stát byl pro občany službou a nešikanoval zbytečně podnikatele a živnostníky. V Poslanecké sněmovně neuhneme z obrany demokracie a svobod každého občana,“ řekl nový předseda klubu Miroslav Kalousek.

Zvolení zástupci TOP 09 se také dohodli, že nepodpoří avizovanou menšinovou vládu hnutí ANO, jejíž součástí by měli podle posledních informací být údajně nestraničtí odborníci nebo dokonce jednotliví ministři z dalších opozičních stran. „Tito experti nebo osobnosti, pokud vstoupí do jednobarevné vlády ANO, budou politiky hnutí ANO, jakkoliv se budou nazývat nestranickými odborníky. Měla by vzniknout vláda s přiznanou většinovou podporou,“ potvrdila dlouhodobý názor TOP 09 místopředsedkyně klubu Markéta Pekarová Adamová.

TOP 09 dnes v otevřené výzvě vybídla ostatní strany kromě KSČM, které deklarují odchod do opozice, aby nepodpořily zvolení předsedy sněmovny. Tím totiž společně zabrání silou 106 hlasů vzniku této menšinové jednobarevné vlády, která by vládla bez důvěry.

Poslanci TOP 09 potvrdili, že chtějí dohodnout svoji užší spolupráci s kluby STAN a KDU-ČSL.

Poslanecký klub TOP 09 je sedmičlenný. Tvoří ho poslanci za Prahu – Karel Schwarzenberg, Markéta Pekarová Adamová a Dominik Feri, středočeští poslanci Miroslav Kalousek a Helena Langšádlová, poslanec za Jihočeský kraj František Vácha a poslanec za Jihomoravský kraj Vlastimil Válek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině