Pospíšil (TOP 09): 106 bodů pro Prahu

04.09.2018 15:23

Koalice TOP 09 a Starostové a nezávislí, ve spolupráci s KDU-ČSL, LES a Demokraty Jana Kasla, dnes oficiálně zahájila volební kampaň pro podzimní komunální volby v Praze. Představila 1000 přání Pražanů ohledně změn v metropoli, a také 106 konkrétních bodů, kterými je vyřeší.

Pospíšil (TOP 09): 106 bodů pro Prahu
Foto: TOP 09
Popisek: Jiří Pospíšil

Volební koalice TOP 09 a STAN – Spojené síly pro Prahu v posledních týdnech posbírala na sociálních sítích a v pražských ulicích tisíc připomínek zaměřených na to, co by chtěli Pražané v životě metropole v nejbližší době změnit. Jejich přání pak lídři koalice symbolicky vypustili v balóncích nad Prahu z jedoucího autobusu, maskota kampaně – pravého londýnského doubledeckeru.  Na základě těchto přání také sestavili 106 nejdůležitějších bodů, které chce koalice ihned po volbách na pražském magistrátu řešit.

„Náš program obsahuje základní okruhy, které Pražany trápí. Doprava a bydlení jsou naší prioritou. Ale moc dobře víme, že je tady více témat, která jsou opomíjena. To chceme napravit, a proto jsme sestavili 106 programových bodů, které budeme řešit ihned po volbách prioritně a rychle, jak se říká – o sto šest,“ říká kandidát na primátora a předseda TOP 09 JUDr. Jiří Pospíšil.

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg ve své podpoře koalice vyzval voliče, aby přišli k volbám, a tím pomohli oslabit vládu hnutí ANO a ČSSD s podporou KSČM.

„Jedním z důležitých témat je protikorupční program. Proto navrhujeme zřídit funkci antikorupčního ombudsmana. Ten by měl reagovat na podněty Pražanů při podezření na protizákonnou činnost, měl by ale také pomoci zajistit poskytnutí informací o hospodaření města i městských firem podle zákona 106 o svobodném přístupu k informacím,“ doplňuje představení programu kandidátka do Zastupitelstva hlavního města Prahy, lídr Starostů a nezávislých, JUDr. Hana Kordová Marvanová.

Program koalice je postaven na čtyřech pilířích:

1. Fungující doprava
2. Dostupné bydlení
3. Zdravý rozvoj města
4. Stop korupci na radnici

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.