Pospíšil (TOP 09): Náchoďanům se jistě nestýská po nekonečných frontách kamionů. I to je důsledek volného pohybu zboží v Schengenském prostoru

23.05.2016 8:32

Europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil při své květnové návštěvě náchodského regionu debatoval se studenty Obchodní akademie v Náchodě a Střední oděvní školy v Červeném Kostelci o historii Evropské unie, jejího ekonomického přínosu pro občany České Republiky, ale třeba i o migraci.

Pospíšil (TOP 09): Náchoďanům se jistě nestýská po nekonečných frontách kamionů. I to je důsledek volného pohybu zboží v Schengenském prostoru
Foto: TOP 09
Popisek: Jiří Pospíšil

V náchodské firmě Hronovský, jež patří se 750 zaměstnanci mezi jednoho z největších zaměstnavatelů regionu, diskutoval pak s vedením firmy o konkrétních přínosech Evropské unie pro samotný rozvoj a fungování firmy. Jiřího Pospíšila nejenom na Náchodsku, ale rovněž i na Trutnovsku a Hradecku doprovázel Aleš Cabicar, krajský předseda TOP 09 a náchodský zastupitel.

„Náchoďané mají jistě ještě v živé paměti nekonečné fronty kamionů stojící koncem týdne na Vysokovském kopci, a nemyslím si, že by se jim po tom stýskalo. I to je třeba důsledek volného pohybu zboží a osob v rámci Schengenského prostoru, kromě samozřejmě dalších ekonomických benefitů. Je otázka, jestli ti, co tak populisticky a krátkozrace připouštějí třeba demontáž Evropské unie a Schengenského prostoru, si toto uvědomují. I přes své nedostatky, které EU jistě má a které musí řešit, je bytostním zájmem pro TOP 09 projekt společné Evropy bez vnitřních hranic nadále rozvíjet," řekl Echu Cabicar, krajský předseda TOP 09.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…