Pospíšil (TOP 09): Oběti dopravních nehod se dočkají odškodnění i v případě úpadku pojišťovny

14.02.2019 12:20

„Jednou z novinek je to, že oběť dopravní nehody bude mít nárok na odškodnění i v případě úpadku pojišťovny, u které měl viník nehody povinné ručení. K výplatě odškodnění bude příslušný garanční fond státu, v němž má oběť nehody trvalé bydliště,“ komentuje včerejší hlasování Jiří Pospíšil (TOP 09), člen výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitele, který se na přípravě hlasování podílel jako stínový zpravodaj své frakce Evropské lidové strany.

Pospíšil (TOP 09): Oběti dopravních nehod se dočkají odškodnění i v případě úpadku pojišťovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

„Další novinkou je zákaz diskriminace motoristů, kteří se přestěhují z jednoho členského státu do jiného a v této souvislosti změní svou pojišťovnu. Nová pojišťovna jim bude muset nabídnout stejné podmínky, jako nabízí svým domácím zákazníkům, včetně případného zohlednění řidičské historie z jiných členských států,“ pokračuje europoslanec Pospíšil.

„Mohu také ujistit, že povinné ručení se nebude vztahovat na malá elektrická vozidla, jako jsou elektrokola, elektrokoloběžky a segwaye, ani na motorová vozidla účastnící se motoristických závodů. Nebude tedy bráněno rozvoji stále oblíbenějších alternativních způsobů dopravy v centrech měst, ani nebude ohroženo pořádání nejrůznějších motoristických soutěží,“ uzavírá Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

20:07 Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

Premiér Petr Fiala se s ministrem zahraničních věcí Janem Lipavským a ministrem kultury Martinem Bax…