Pospíšil (TOP 09): Sv. Anežka Česká je symbolem milosrdenství. Výročí její kanonizace bychom si měli připomínat

05.11.2015 10:56

Pracovní cesta evropského poslance Jiřího Pospíšila do Vatikánu se koná na základě pozvání od Velvyslanectví ČR při Svatém stolci.

Pospíšil (TOP 09): Sv. Anežka Česká je symbolem milosrdenství. Výročí její kanonizace bychom si měli připomínat
Foto: TOP 09
Popisek: Jiří Pospíšil

Návštěva probíhá při příležitosti koncertu, který pořádá české velvyslanectví ve spolupráci s krajanským spolkem Asociace Praha jako připomenutí výročí kanonizace Anežky České (12. 11.1989). Koncert k poctě Sváté Anežky České se uskuteční v pátek v podvečer. Do Vatikánu se Jiří Pospíšil vrací po pěti letech, protože zde byl již v minulosti, kdy působil jako ministr spravedlnosti. 

V rámci této pracovní cesty bude Jiří Pospíšil také diskutovat s kněžími a seminaristy české papežské koleje Nepomucenum, uctí památku kardinála Berana u jeho hrobu a setká se i s předsedou Papežské komise pro krásná umění Papežské rady pro kulturu Prof. Francescem Buranellim (bývalým ředitelem Vatikánských muzeí), kterému předá knihu o sbírce umění Musea Kampa.

„Patronka České země Svatá Anežka Česká je pro mne symbolem milosrdenství. Její prohlášeni za svatou v listopadu roku 1989 je u nás silně spjato s pádem komunismu, a proto jsem přesvědčen, že bychom si výročí kanonizace této světice měli připomínat,“ uvedl Jiří Pospíšil.

K vrcholům návštěvy patřila také účast Jiřího Pospíšila na generální audienci u papeže Františka. Pospíšil při setkání během generální audience předal Svatému otci dárek v podobě sošky Pražského Jezulátka. „Pražské Jezulátko je pro mne symbolem hodnot, které papež František hlásá, tedy rodina, láska a odpuštění. Z reakce papeže Františka na zvolený dárek bylo zřejmé, že jsem mu udělal radost.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.