Pourová (ANO): Nový parkovací dům v centru Hradce Králové se otevře na začátku června

15.05.2019 18:29

Od června budou moci motoristé v centru Hradce Králové využívat nový parkovací dům Jana Gayera s kapacitou 284 parkovacích míst. Během těchto dnů stavba prochází kolaudací.

Pourová (ANO): Nový parkovací dům v centru Hradce Králové se otevře na začátku června
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Rada města včera na svém zasedání schválila ceník parkovného. Rezidenti si budou moci koupit celoroční parkovaní za tři tisíce korun, krátkodobé stání bude první dvě hodiny stát po deseti korunách, za další započaté hodiny se pak budou platit pouze dvě koruny. Za večerní či noční stání od 18:00 do 06:00 se bude platit jednorázový poplatek dvacet korun.

„Ceny parkovného v parkovacím domě Jana Gayera jsou vzhledem k lokalitě atraktivní a adekvátní ve vztahu k cenám v okolních ulicích. Řidiči budou moci díky tarifu v parkovacím domě za devítihodinové stání, například v čase 8:00 až 17:00 hodin, zaplatit třicet čtyři korun. Stání bude cenově výhodné také pro abonenty a rezidenty,“ sdělila náměstkyně primátora pro oblast správy majetku města a městských organizací Věra Pourová. Rezidenti za parkovací kartu na rok zaplatí tři tisíce korun, budou si ji moci koupit obyvatelé okolních ulic, z Velkého náměstí nebo z Orlické Kotliny. Abonenty vyjde roční parkovací karta na devět tisíc korun. Celkem pro rezidenty a abonenty bylo vydáno 170 parkovacích karet. „Výhodou parkovacího domu navíc bude, že bude pod kamerami, tudíž každé auto bude prakticky pod permanentním dohledem,“ doplnila Pourová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.