Pourová (ANO): V parkovacím domě Jana Gayera se do pátku bude stát zadarmo

05.06.2019 10:13

Nový parkovací dům v Gayerových kasárnách je již v provozu. První dvě hodiny parkování přes den budou stát řidiče po deseti korunách, za každou další započatou hodinu se budou platit dvě koruny.

Pourová (ANO): V parkovacím domě Jana Gayera se do pátku bude stát zadarmo
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Do pátečního večera je ovšem parkování pro všechny zdarma. Provozovatelé chtějí dát řidičům čas na to, aby si mohli na nový parkovací systém zvyknout.

Parkovací dům Jana Gayera nabízí 284 parkovacích míst. Do pátku 7. června do 18 hodin bude parkování zdarma, poté se spustí platební systém. „Provozovatel chce dát všem řidičům čas a prostor na to, aby si zvykli na nový platební systém. Kromě této novinky čeká na řidiče ještě další příjemná věc, kterou je bezpečnostní systém. Parkovací dům je pod kamerami, tudíž každé auto bude pod permanentním dohledem. Lákavá je i cena parkovného,“ sdělila náměstkyně primátora Věra Pourová. První dvě hodiny budou stát po deseti korunách, za další započaté hodiny se pak budou platit pouze dvě koruny. Za večerní či noční stání od 18 do 6 hodin se bude platit poplatek dvacet korun. Kromě jednorázového parkování byla vymezena parkovací místa pro rezidenty a abonenty. Rezidenti si budou moci koupit celoroční parkování za tři tisíce korun. Tuto kartu si budou moci zakoupit řidiči z okolních ulic, z Velkého náměstí nebo z Orlické Kotliny. Abonenty vyjde roční parkovací karta na devět tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.