Praha 10 bude udělovat čestná občanství, na medaili je zámeček a Čapek

29.03.2015 6:24

Desátá městská část bude občanům udělovat čestná občanství, schválili dnes zastupitelé. Společně s pravidly pro udělování občanství radnice zveřejnila i podobu medaile, kterou budou čestní občané přebírat.

Praha 10 bude udělovat čestná občanství, na medaili je zámeček a Čapek
Foto: wikipedia.org
Popisek: Městská část Praha 10

"Obnovujeme tradici udělování čestného občanství v rámci dalšího zlepšování pocitu sounáležitosti a vztahu občanů ke své domovské městské části. Občanství bude udělováno osobnostem z Prahy 10, které se zvláštním způsobem zasloužily o rozvoj města, přispěly k jeho zviditelnění, reprezentaci či dosáhly významných úspěchů na poli vědy, sportu, kultury či vzdělávání," upřesnila starostka Prahy 10 Radmila Kleslová (ANO).

Čestné občanství budou udělovat zastupitelé městské části na základě doporučení radních a Komise pro udělování čestného občanství. Ta bude tvořena zástupci všech politických stran zastoupených v zastupitelstvu. Návrhy na to, komu by čestné občanství mělo být uděleno, mohou zasílat spolky, sdružení i jednotliví občané přímo do kanceláře starostky, odkud budou podněty předávány komisi. Ta radě doporučí až pět významných osobností k udělení čestného občanství.

Laureáti obdrží hodnotnou celostříbrnou pamětní medaili s certifikátem v reprezentativní etui. Předávat se bude na slavnostním vyhlášení, kde si ocenění převezmou medaili spolu s věcnými dary.

Medaile obsahuje nápis, znak MČ a symbol Prahy 10 - Vršovický zámeček. Na reverzu medaile je vyobrazen legendární spisovatel a obyvatel Prahy 10 Karel Čapek, jako symbolický zástupce významných osobností žijících a tvořících na území Prahy 10.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha10.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…