Pražská ČSSD: Požadujeme okamžité řešení problémů v oblasti informatiky

20.12.2013 6:26

Sociálně demokratičtí zastupitelé vyjadřují zásadní nespokojenost s prací ředitele odboru informatiky Jana Tesky.

Pražská ČSSD: Požadujeme okamžité řešení problémů v oblasti informatiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Březina

V důsledku jeho nekompetentního a nezodpovědného vedení jsou ohroženy klíčové informační systémy nezbytné pro chod hlavního města Prahy a městských částí. ČSSD požaduje okamžitou nápravu současného neutěšeného stavu, včetně vyvození personálních změn na vedoucích pozicích Odboru informatiky Magistrátu hlavního města Prahy.

V oblasti informatiky se v posledních měsících kupí zásadní problémy. Příčinou je neschopnost současného vedení Odboru informatiky Magistrátu hlavního města Prahy včas zahájit přípravu řešení na podporu zásadních informačních systémů a nedostatečná komunikace s partnery hlavního města. Názorným případem je doposud neúspěšné jednání se společností Gordic, která zajišťuje pro hlavní město Prahu a městské části podporu Jednotného ekonomického systému, o pokračování spolupráce od 1. ledna 2014. Společnost Gordic byla oslovena Odborem informatiky MHMP až 13. prosince 2013, tj. necelé tři týdny před vypršením platnosti smlouvy. „Považuji za naprostý diletantismus, aby se takto zásadní problematika, jakou fungování účetního a finančního systému města je, řešila na poslední chvíli. Je to fatální manažerské selhání ředitele Tesky, které není možné jen tak přejít,“ řekl zastupitel za ČSSD Karel Březina.  

Obdobným případem je také podpora integrovaného kamerového systému, kde smluvní vztah s dodavatelem vypršel již v říjnu letošního roku. Odbor informatiky na tuto skutečnost přes opakovaná upozornění ze strany smluvního partnera na možná rizika s ukončením podpory spojená doposud prakticky nereagoval. V důsledku kamerový systém neplní všechny funkce v oblasti bezpečnosti občanů, která plnit má. Zároveň jsou vzhledem k neaktualizování ochrany systému ohroženy citlivé osobní údaje občanů města. „Pan ředitel Teska by měl přiznat, že na své povinnosti nestačí a dobrovolně rezignovat. Pokračování jeho nekompetentního působení pouze ohrožuje funkčnost informačních technologií používaných hlavním městem a městskými částmi,“ zdůraznil Karel Březina.sti vynaložily nemalé prostředky na přípravu zón. „Budeme chtít, aby městské částí dostali zmařené investice zpět od hlavního města,“ doplnil Karel Březina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.