Pražská ČSSD: Radní Vorlíčková by kvůli obžalobě v kauze Opencard měla odstoupit

21.06.2014 18:42

K okamžitému vyvození osobní odpovědnosti kvůli podaným návrhům na obžalobu v kauze Opencard dnes vyzval klub zastupitelů ČSSD na pražském magistrátu radní za TOP 09 Evu Vorlíčkovou. „Primátor Tomáš Hudeček slíbil, že pokud padne v této kauze obžaloba, radní Vorlíčková odstoupí. Pokud tedy k tomuto kroku nepřistoupí radní Vorlíčková sama, měl by ji primátor odvolat,“ vyzvali dnes primátora pražští zastupitelé za ČSSD.

Pražská ČSSD: Radní Vorlíčková by kvůli obžalobě v kauze Opencard měla odstoupit
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Státní zástupkyně dnes navrhla obžalovat deset bývalých a současných radních pražského magistrátu za ODS a TOP 09 z několika trestných činů kvůli porušení předpisů v souvislosti se zadáním zakázky na podporu programového vybavení firmě Haguess. Město údajně pochybilo tím, že nevypsalo otevřenou soutěž, vznikla tak prý škoda asi 25 milionů korun.

„Paní Vorlíčková měla po většinu času, kdy vládla TOP 09 na pražském magistrátu, na starosti právě oblast informačních technologií a její špatný postup vedl k obvinění bývalého primátora Svobody, současného primátora Hudečka a dalších osmi významných politiků. Je proto nepřijatelné, aby se dále podílela na vedení města,“ uvedli dnes pražští zastupitelé za ČSSD.

Podle jejich slov se současné vedení nemůže donekonečna vymlouvat na to, že projekt zahájilo předchozí vedení magistrátu v čele s primátorem Bémem. „Je sice jasné, že od počátku projekt sloužil spíše k tomu, aby na něm někdo vydělal, než aby pomohl Pražanům. Paní Vorlíčková i primátor Hudeček ale celou situaci podcenili a za dva roky nebyli schopni postoupit ani o píď,“ uvedl klub zastupitelů ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.