Pražská ČSSD neuvažuje o žádné formě spolupráce s Jiřím Paroubkem

02.12.2016 8:36

Krajský výkonný výbor ČSSD Praha (KVV ČSSD Praha) nevidí jakoukoliv šanci, že by schválil případnou přihlášku Jiřího Paroubka o opětovný vstup do ČSSD, ze které na vlastní žádost v roce 2011 vystoupil.

Pražská ČSSD neuvažuje o žádné formě spolupráce s Jiřím Paroubkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Podle stanov ČSSD je to právě pražská organizace, kde by musel Jiří Paroubek svoji přihlášku podat, respektive by ke vstupu do strany musela dát svůj souhlas.

„Jiří Paroubek se v uplynulých šesti letech výrazně vůči ČSSD vymezoval, založil vlastní politické uskupení, se kterým kandidoval v několika volbách i proti ČSSD, vždy s katastrofickým výsledkem. Jsem přesvědčený, že jeho nynější aktivita a mediální deklarace není vůbec vedena snahou pomoci sociální demokracii, které šest let systematicky škodil, ale pouze a výhradně snahou získat profit pro svou osobu,“ vyjadřuje se k situaci Miloslav Ludvík, předseda KVV ČSSD Praha, který potvrzuje, že bez souhlasu KVV ČSSD Praha neexistuje možnost, aby se Jiří Paroubek stal členem ČSSD.

Možnosti Jiřího Paroubka kandidovat jako nestraník na kandidátce pražské ČSSD pro volby do Poslanecké sněmovny jsou také, vzhledem k nastaveným vnitřním mechanismům strany, velmi omezené. Nejprve by musel získat nominaci, o které hlasuje příslušná Okresní konference a o finálním návrhu kandidátní listiny pak rozhoduje hlasování všech členů ČSSD z příslušné krajské organizace. A je tedy velmi nepravděpodobné, že by Jiří Paroubek takovouto nominaci v Praze získal.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.