Předsedou Strany svobodných občanů v Jihočeském kraji byl nově zvolen Pavel Hubka z Písku

04.01.2017 18:37

Do nového roku vstupují jihočeští Svobodní s významnou personální změnou. V čele krajského sdružení nyní stojí osmačtyřicetiletý Pavel Hubka z Písku. Vystřídal dlouholetého předsedu Václava Kupilíka, který se své funkce vzdal z osobních důvodů.

Předsedou Strany svobodných občanů v Jihočeském kraji byl nově zvolen Pavel Hubka z Písku
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

„Václavovi děkujeme za vše, co pro Svobodné udělal. Odvedl opravdu velký kus práce! Přejeme mu mnoho štěstí v další životní cestě,“ uvádí místopředseda jihočeských Svobodných Jan Třeštík.

Pavel Hubka, který je ženatý a má dvě děti, se v politice pohybuje relativně krátce. Do Strany svobodných občanů vstoupil v roce 2013. Tehdy podle vlastních slov konečně našel podobně smýšlející lidi. „Moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého,“ zdůrazňuje a dodává, že svoboda zároveň přináší odpovědnost.

Pavel Hubka po studiu na píseckém gymnáziu nastoupil do tehdejšího Agrostavu. Nejprve zde pracoval jako odborný ekonom, později jako samostatný programátor analytik. „Po vrácení z povinné základní vojenské služby jsem působil v oddělení informačního a datového centra na okresním úřadě v Písku. Dnes pracuji jako regionální technik v oddělení elektronického zpracování dat společnosti REWE,“ popisuje.

Za zmínku stojí, že stejně jako Václav Kupilík má Pavel Hubka kladný vztah k muzice. „Hudba mě fascinuje už od mládí. Ještě před revolucí jsem dělal na místních zábavách diskžokeje. Baví mě ale i aktivní hra na hudební nástroje – rekreačně hraji na piano a basovou kytaru,“ říká Pavel Hubka, který se dlouhé roky věnuje i robotice. Ostatně první počítač měl již v 80. letech. „Před dvaceti lety jsem vstoupil do Radioklubu, což je neziskovka, která sdružuje lidi se zájmem o radiové vysílání. Dnes zde figuruji jako jednatel, mám radost, že se z Radioklubu postupně stala organizace, která reprezentuje město Písek i za hranicemi České republiky.“

Pavel Hubka ale není jediný nováček ve vedení Strany svobodných občanů na jihu Čech. Novým místopředsedou se stal padesátiletý Vratislav Škorpil z Prachatic, který vystřídal Karla Kropše.

„Když se pro mě stala ODS nevolitelnou, doufal jsem, že se vylíhne nějaký nový politický subjekt, pravicový a euroskeptický. Dodnes si pamatuji, jak jsem si představoval, jaká by ona strana, kterou bych mohl volit, měla být, jak by se mohla jmenovat. Říkal jsem si, že by se mohla jmenovat Strana občanské svobody, zkratka SOS. Druhý den jsem ve zprávách zaznamenal, že Petr Mach zakládá Stranu svobodných občanů. Nebylo co řešit. Před následujícími parlamentními volbami jsem Svobodné oslovil, že jim alespoň pomohu naplnit kandidátku, bude-li třeba,“ vzpomíná čerstvý místopředseda jihočeských Svobodných, který pracuje ve velkoobchodu s oční optikou.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.