Předsedou jihlavských občanských demokratů je architekt David Beke

05.10.2017 22:33

Předsedou jihlavských občanských demokratů byl v pondělí 2. 10. na následující 2 roky zvolen současný jihlavský zastupitel Ing. arch. David Beke.

Předsedou jihlavských občanských demokratů je architekt David Beke
Foto: ODS
Popisek: ODS

Davide Beke byl zvolen poté, co dnes již bývalý předseda Místního sdružení ODS Jihlava a bývalý primátor města Jihlavy Ing. Jaroslav Vymazal oznámil, že již nebude pozici předsedy místního sdružení znovu obhajovat. Jaroslav Vymazal byl předsedou občanských demokratů v letech 2013 až 2017.

Místopředsedy místního sdružení Jihlava byli zvoleni Ing. Marie Veselá a Mgr. Petr Laštovička.

Do vedení jihlavské ODS - místní rady byli zvoleni Mgr. Vítězslav Schrek, Mgr. Eva Decroix, Ing. Jaroslav Vymazal, Mgr. Bc. Helena Hinková, Mgr. Roman Křivánek, Eva Krpálková, Ing. Jiří Šlejtr, Ing. Hana Kryčová, Dr. Ing. arch. Jaroslav Huňáček a Zdeněk Hink.

„Hlavní prioritou pro mne a celou místní radu ODS Jihlava je v nadcházejícím funkčním období se připravit na komunální volby v roce 2018. Úspěch ODS v těchto volbách bude důležitý pro získání možností prosazovat odpovědná a inovativní řešení pro další rozvoj města. Nechceme nabízet pouze krátkodobá řešení, ale zaměříme se i na dlouhodobé vize. Vážím si toho, že mohu stát v čele pracovitých a schopných lidí, se kterými to můžeme dokázat.“ Okomentoval výsledky voleb místního sdružení jeho nový předseda architekt David Beke.

„Chtěl bych poděkovat odstupující radě a zejména jejímu bývalému vedení za práci, kterou odvedli a za to, že přebíráme jihlavskou ODS stabilizovanou. Především v následujícím volebním roce bych chtěl svou prací přispět k oslovení aktivních a pravicově smýšlejících občanů města Jihlavy.

Věřím, že se nám podaří přesvědčit, že jihlavská ODS je s novými tvářemi a energií tou pravou volbou pro budoucnost města.“, řekl nový místopředseda Petr Laštovička.

„Jsem rád, že se mi podařilo naplnit jeden z dílčích cílů, který jsem si dal v roce 2005, kdy jsem byl poprvé zvolen předsedou Místního sdružení ODS Jihlava. Cílem byla stabilizace místního sdružení spočívající v členské základně, která má opravdový zájem o slušnou a odpovědnou politiku, politiku jako službu lidem, politiku založenou na svobodě, demokracii a úctě k přírodě. Chtěl bych poděkovat všem, kteří mně v mém konání po celu dobu pomáhali a podporovali. I proto jsem včera mohl s dobrým pocitem předat pomyslný štafetový kolík a navrhnout svého nástupce. Přeji jemu i nové místní radě a celému místnímu sdružení hodně úspěchů v jejich práci.“ Sdělil odstupující dlouholetý předseda a nyní člen Rady Místního sdružení ODS Jihlava Jaroslav Vymazal.

Jedinou ženou, která byla poprvé zvolena do užšího vedení jihlavských občanských demokratů, je zkušená ekonomka Marie Veselá.

„Důvěry, které se mi při volbách dostalo, si velmi vážím a na spolupráci s Davidem Beke a Petrem Laštovičkou se těším. Jsem přesvědčena, že naše krajské město a jeho občané si zaslouží více pozornosti a zpětné vazby. Pokud chceme naše město úspěšně rozvíjet, musíme vědět, co si občané myslí, co je trápí a jak správně nakládat s veřejnými penězi. K tomu chci napomoci, neboť právě komunikace i znalost principů správného hospodaření jsou oblasti, které mě dlouhodobě baví a zajímají,“ okomentovala krátce své zvolení Marie Veselá.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.