Premiér Babiš: Nejdůležitější je navrácení syrských migrantů do jejich vlasti

28.03.2019 11:38

Předseda vlády Andrej Babiš jednal ve středu 27. března 2019 s ministrem zahraničních věcí Libanonské republiky Džibránem Básilem o ekonomické spolupráci, regionální bezpečnosti, situaci v Sýrii a budoucnosti válečných uprchlíků.

Premiér Babiš: Nejdůležitější je navrácení syrských migrantů do jejich vlasti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Premiér Babiš jednal s libanonským ministrem zahraničních věcí Džibránem Básilem o rozvoji spolupráce v ekonomické a politické oblasti a o možnostech řešení bezpečnostní a humanitární krize na Blízkém východě. Toto jednání navazuje na letošní setkání předsedy vlády České republiky s libanonským premiérem Saadem Harírím v únoru na Summitu EU-LAS v Egyptě.

„Jednali jsme o regionální bezpečnosti, situaci v Sýrii a migraci s libanonským ministrem zahraničních věcí Džibránem Básilem. Shodli jsme se, že nejdůležitější je navrácení syrských migrantů do jejich vlasti,“ uvedl premiér po jednání.

Česká republika od roku 2017 přispěla částkou 40 milionů korun na podporu při zvládání dopadů uprchlické krize v Libanonu. V současné době Česká republika podporuje Libanon zejména v oblasti zdravotnictví prostřednictvím programu MEDEVAC. Podle premiéra Babiše je podstatné, aby naše země spolupracovala s Libanonem při budoucí poválečné rekonstrukci Sýrie stejně jako to, aby Evropská unie dokázala přispět konkrétním plánem politického řešení konfliktů v regionu.

Jedním z dalších témat jednání bylo prohloubení vzájemných vztahů a navázání bližší spolupráce zejména v oblasti ekonomiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…