Premiér Babiš: Roman Prymula, člověk jako stvořený pro válku s virem

22.09.2020 13:40

Komentář na facebookovém profilu k novému ministru zdravotnictví Romanu Prymulovi

Premiér Babiš: Roman Prymula, člověk jako stvořený pro válku s virem
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

Ministr zdravotnictví Roman Prymula, pokud ho mám uvést se všemi tituly a hodnostmi, tak plukovník prof. Roman Prymula, MD, CSc., PhD. Postava jako z amerického filmu. Voják. Jeden z nejschopnějších vědců v boji proti epidemiím na světě. Špičkový manažer, dokonce manažer roku 2015 ve zdravotnictví.

Hned po dokončení studií medicíny se začal specializovat na epidemiologii, mikrobiologii a hygienu. Jako vědec vyvíjel vakcíny proti nakažlivým chorobám a dnes je to jeden z hlavních expertů na světě specializujících se na boj proti SARS, což je velice podobný virus jako covid-19.

Jako vědec publikoval spoustu článků a kapitol o očkování proti nakažlivým nemocem a taky monografii o bioterorismu a SARSu. Jeho články otiskli dokonce v nejprestižnějších časopisech The Lancet a The New England Journal of Medicine, což se povedlo jen pár vědcům z naší republiky. K tomu je člen redakčních rad hned několika vědeckých časopisů a působí jako poradce několika českých i mezinárodních organizací. Čili v prostředí špičkových vědců má velmi silné místo.

Mnoho let člen poradního sboru NATO, poradce World Health Organization (WHO), člen předsednictva European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC ve Stockholmu a prezident Vaccine Awareness Group.

Pan profesor je zároveň voják a manažer, člověk jako stvořený pro válku s virem. Byl rektor Vojenské lékařské akademie Jana Evangelisty Purkyně, děkan Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany, vedoucí katedry epidemiologie Vojenské lékařské akademie. Byl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové a na řízení nemocnic má taky mezinárodní atest z University of Birmingham. Řídit nemocnici je nesmírně komplexní úkol. A navíc mistr České republiky v šachu a mistr Mezinárodní šachové federace FIDE - International Chess Federation.

Věřím mu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…