Premiér Babiš jednal o využití bezpilotních civilních letounů při boji s migrací

14.08.2018 17:30

V úterý 14. srpna 2018 navštívil předseda vlády Andrej Babiš společnost Primoco UAV v Praze. S jejím vedením jednal o možnosti využití bezpilotních civilních letounů při monitoringu nelegálních migrantů ve Středozemním moři.

Premiér Babiš jednal o využití bezpilotních civilních letounů při boji s migrací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

Podle premiéra Babiše by se české bezpilotní letouny mohly zapojit do monitoringu italského pobřeží a Středozemního moře. Na konci srpna chce o jejich využití mluvit také s italským premiérem Giuseppem Contem a maltským premiérem Josephem Muscatem.

„Dnes je převaděčství obrovský byznys, ve kterém údajně pracuje 40 tisíc lidí, kteří vydělávají miliardy euro. Evropa musí intenzivně bojovat proti převaděčům a pašerákům. Naše vláda může v rámci jednání nabídnout pomoc, kdy by tato letadla mohla monitorovat pobřeží,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš.

Zároveň je podle premiéra Babiše důležité zrevidovat práci agentury Frontex a zaměřit se především na pomoc lidem v zemích jejich původu tak, aby došlo k úplnému zastavení ekonomických migrantů.

Bezpilotní civilní letouny dokáží i díky tepelným senzorům odhalit a sledovat čluny s nelegálními migranty, sledovat pobřežní vody i pomáhat při záchranných operacích. Slouží také například v zemědělství, stavebním inženýrství či hornictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).