Premiér Babiš předal cenu Arnošta Lustiga Čechoameričanovi Paulu Rausnitzovi

25.05.2018 15:22

Předseda vlády Andrej Babiš se ve čtvrtek 24. května 2018 zúčastnil sedmého ročníku předávání ceny Arnošta Lustiga.

Premiér Babiš předal cenu Arnošta Lustiga Čechoameričanovi Paulu Rausnitzovi
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Devadesátiletého podnikatele česko-amerického původu, majitele přerovské společnosti Meopta-optika Paula Rausnitze, ocenil premiér v rezidenci pražské primátorky společně s Janem Pirkem, předsedou Výboru Ceny Arnošta Lustiga, a pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou.

„Vážený pane Paule Rausnitzi, dovolte, abych Vám vyjádřil hlubokou úctu a poděkoval Vám za Váš přínos českému národu. Většina z naší generace si neumí představit hrůzy války, velice si proto vážím Vašeho odhodlání a odvahy bojovat za svobodu a demokracii. Vysoce si cením způsobu, jakým jste po revoluci v roce 1989 ze společnosti Meopta vybudoval jednu z nejsilnějších světových značek,“ řekl při slavnostním udílení premiér Andrej Babiš.

Cenu pořádá od roku 2012 Česko-izraelská smíšená komora. Předseda vlády je předsedou Čestného výboru ceny. Ocenění každý rok získá česká žijící osobnost, která se výrazně zasloužila o udržení a rozvoj celospolečenských hodnot, jakými jsou zejména odvaha a statečnost, lidskost a spravedlnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.