Premiér Bohuslav Sobotka se setkal s prezidentem Slovenské republiky Ivanem Gašparovičem

28.05.2014 19:20

Předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka se dnes 28. května setkal s prezidentem Slovenské republiky Ivanem Gašparovičem, který zavítal na svou poslední státnickou návštěvu do České republiky před červnovým odchodem z funkce.

Premiér Bohuslav Sobotka se setkal s prezidentem Slovenské republiky Ivanem Gašparovičem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Během slavnostního oběda v Kramářově jednali o energetické bezpečnosti, propojování silniční infrastruktury a spolupráci na půdě EU v rámci Visegrádské skupiny. Kromě těchto témat projednávali zahraničněpolitické otázky.

Premiér slovenskému prezidentovi poděkoval za mimořádně kvalitní, srdečné a intenzivní česko-slovenské vztahy. Premiér zmínil, že je to především díky společné historii, kulturní a jazykové blízkosti, intenzivní hospodářské spolupráci a sdíleným zájmům a hodnotám v Evropské unii a Severoatlantické alianci.

Společné zasedání vlád

O nadstandardním partnerství obou zemí svědčí i nedávné druhé společné zasedání vlád Bohuslava Sobotky a Roberta Fica ve slovenské Skalici, při kterém si předsedové vlád připomněli důležitost 10. výročí vstupu České republiky a Slovenské republiky do Evropské unie a výročí vstupu do Severoatlantické aliance. Na společném jednání potvrdili, že se vlády České republiky a Slovenské republiky sejdou v roce 2015 na dalším společném zasedání v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…