Premiér Fiala: Musíme pokračovat v boji s inflací

25.05.2023 14:07 | Tisková zpráva

Předseda vlády Petr Fiala jednal ve čtvrtek 25. května 2023 s guvernérem České národní banky Alešem Michlem a členy bankovní rady.

Premiér Fiala: Musíme pokračovat v boji s inflací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Na schůzce, které se zúčastnil i ministr financí Zbyněk Stanjura, se řešila aktuální ekonomická situace, boj s inflací a stav veřejných financí. S guvernérem probral předseda vlády Petr Fiala také připravovaný konsolidační balíček.

„Jednali jsme se o krocích, které dělá vláda a ČNB v boji s inflací, a že je potřeba v tomto úsilí pokračovat, abychom dosáhli dalšího výrazného snížení inflace,“ uvedl po jednání premiér Fiala.

Kromě inflace se jednání s guvernérem Alešem Michlem a členy bankovní rady vedlo také o vývoji české ekonomiky, ozdravném balíčku a krocích, které povedou ke snižování deficitu.

„Některá naše opatření již fungují – snižují se ceny potravin a energií, což je dobrý trend,“ řekl předseda vlády. „Jednání bylo velmi věcné, v dobré atmosféře, všichni vidíme svoje úkoly a společný cíl,“ dodal v závěru Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Komik, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePlankton , 25.05.2023 14:38:24

|  5 |  0

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.