Premiér Sobotka: ČR poskytne léčbu dalším deseti až patnácti ukrajinským občanům

06.03.2014 12:40

Vláda na své schůzi ve středu 5. března 2014 schválila pokračování pomoci Ukrajině v rámci programu MEDEVAC. Na pokračování projektu vyčlenilo ministerstvo vnitra 8,5 milionů korun, na první část projektu byla vyhrazena částka ve výši 10 milionů korun.

Premiér Sobotka: ČR poskytne léčbu dalším deseti až patnácti ukrajinským občanům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Česká republika na základě dnešního potvrzení vlády poskytne léčbu dalším deseti až patnácti ukrajinským občanům,“ přiblížil na tiskové konferenci po jednání kabinetu předseda vlády Bohuslav Sobotka. Letadlo, které převeze do České republiky zraněné občany, zamíří na Ukrajinu ve čtvrtek 6. března.

Vláda zároveň schválila mandát pro premiéra na zítřejší mimořádné jednání Evropské rady s tím, že Česká republika se zítra připojí k odsouzení ruské intervence na Krymu a podpoří diplomatická jednání, která zajistí respektování suverenity Ukrajiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Vlada.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…