Premiér Sobotka: ČSSD potřebuje zformovat síly pro dokončení práce ve vládě i přípravu na volby

18.11.2016 21:10

ČSSD nyní potřebuje zformovat všechny síly pro dokončení naší práce ve vládě. Příštích 11 měsíců využijeme na zlepšení pomoci rodinám s dětmi, řešení situace samoživitelek, další zkvalitnění fungování zdravotnictví, prosazení zákona o sociálním bydlení a také zlepšení vládní péče o seniory. Současně se musíme připravit na parlamentní volby tak, aby je ČSSD vyhrála.

Premiér Sobotka: ČSSD potřebuje zformovat síly pro dokončení práce ve vládě i přípravu na volby
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Snaha A. Babiše koncentrovat v jedné osobě absolutní ekonomickou, mediální a politickou moc ohrožuje naši demokracii. Letošní 17. listopad byl okamžikem, kdy jsme si to mohli znovu silně uvědomit. Jediný, kdo tomuto scénáři může ve skutečnosti zabránit, je silná ČSSD. Snaha střílet do vedení strany přes nejrůznější mediální vzkazy nás jen oslabuje a přináší body konkurenci. Všichni vědí, že pro diskusi, jak má být strana vedena v dalším období, bude čas na sjezdu ČSSD v březnu příští rok.

Rozdělení funkce předsedy vlády a předsedy strany jsem již v minulosti odmítl a není už žádný důvod se k tomu vracet. Je to nesmysl, který by vedl jen k předvolebnímu oslabení ČSSD a nahrál by hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…