Premiér Sobotka: Čeští vojáci padli v boji za principy svobody a demokracie

08.07.2014 12:22

Zpráva o úmrtí čtyř příslušníků Armády ČR, kteří se účastnili mise ISAF v Afghánistánu, mne hluboce zasáhla. Rád bych v této těžké chvíli vyjádřil upřímnou soustrast rodinám, příbuzným a pozůstalým. Zároveň je chci ubezpečit, že vláda udělá maximum pro jejich podporu v této smutné chvíli.

Premiér Sobotka: Čeští vojáci padli v boji za principy svobody a demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Čeští vojáci padli při plnění důležitého úkolu, v boji za principy svobody a demokracie, které Česká republika dlouhodobě prosazuje. Mise ISAF sehrála zásadní roli z hlediska udržování mezinárodní stability a přispěla k zajištění bezpečnosti regionu. Chci jednoznačně ocenit statečnost padlých vojáků. Jejich smrt je velmi smutnou zprávou pro celou naši zemi.

Česká republika si je vědoma své odpovědnosti a přes těžkou ztrátu, kterou dnes utrpěla, je nadále připravena plnit své spojenecké závazky a přispívat k udržování mezinárodního míru a bezpečnosti

Jsem ve spojení s ministrem obrany. Požádal jsem ho, aby věnoval velkou pozornost zajištění nejlepší možné péče o těžce zraněného rotmistra, který útok přežil, a poskytnutí podpory pozůstalým. Zítra se bude touto tragickou událostí na svém zasedání mimořádně zabývat rovněž vláda ČR.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.