Premiér Sobotka: Členské státy dnes položily základy silné obrany EU

13.11.2017 17:17

Komentář předsedy vlády Bohuslava Sobotky k posílení evropské obrany

Premiér Sobotka: Členské státy dnes položily základy silné obrany EU
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka

Členské státy dnes udělaly zásadní krok pro budoucnost EU a položily základy silné obrany EU. Notifikace Stálé strukturované spolupráce (PESCO), ke které se dnes ČR připojila spolu s dalšími 22 členskými státy, je prvním krokem ke spuštění projektu, který nejen podpoří význam EU ve světě a posílí evropský pilíř NATO, ale také zvýší celkovou bezpečnost členských států Unie. Připojení se Česka k PESCO navazuje na naše předchozí aktivity při posilování evropské bezpečnosti a obrany a je potvrzením proevropské politiky vlády. Posílení obranné spolupráce v Evropě bylo po brexitu klíčovou prioritou mého kabinetu jak na evropské, tak na domácí půdě. Proto jsme letos v létě v Praze uspořádali vrcholnou konferenci DESCOP za účasti špiček evropské politiky. Dnešní notifikaci považujeme za úspěšné završení české iniciativy na půdě EU a společný evropský úspěch.

Spolu s prosperitou považujeme zajištění bezpečnosti českých občanů za jeden ze dvou základních pilířů budoucí podoby EU. S tímto cílem by Česká republika měla být nadále připravena aktivně přispívat k novým iniciativám na evropské úrovni.

Bohuslav Sobotka
předseda vlády ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.