Premiér Sobotka: Evropské jaderné fórum v Bratislavě

15.06.2014 7:45

Premiér Bohuslav Sobotka se zúčastní Evropského jaderného fóra v Bratislavě

Premiér Sobotka: Evropské jaderné fórum v Bratislavě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všech 23000 členů ČSSD tedy v referendu rozhodne, jestli o kandidátkách pro celostátní i krajské volby nebudou rozhodovat stranické konference, ale celá členská základna

Předseda vlády Bohuslav Sobotka zahájí v pondělí 16. června 2014 Evropské jaderné fórum (The European Nuclear Energy Forum) v Bratislavě.

Premiér Bohuslav Sobotka bude diskutovat společně se slovenským premiérem Robertem Ficem a odborníky pro jadernou bezpečnost a se zástupci spotřebitelů energie o transparentnosti, rizicích a využitelnosti těchto zdrojů. Společného zasedání, které se koná již po deváté, se zúčastní také ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a evropský komisař pro energetiku Günther Oettinger.

  • Evropské jaderné fórum bylo založeno v roce 2007 z iniciativy České republiky a Slovenska.
  • V Bruselu bylo následně dohodnuto pravidlo střídavého pořádání fóra mezi Bratislavou a Prahou.
  • První schůze státníků, jaderných odborníků a spotřebitelů energie se uskutečnila v roce 2007 v Bratislavě.
  • Zúčastnění diskutují o jaderné energii, problematice jaderných havárií a jejich hrozeb či o nakládání s vyhořelým jaderným palivem.
  • Současná vláda se v programovém prohlášení v souvislosti s jadernou energetikou zavázala, že podpoří výstavbu nových jaderných bloků v Temelíně a Dukovanech, pokud to bude pro Českou republiku hospodářsky výhodné. Za důležité rovněž vláda považuje zajištění provozu Jaderné elektrárny Dukovany i po roce 2025.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu