Premiér Sobotka: Jedním z důležitých témat ve Varšavě bude společná reakce na návrh reformy azylového systému

07.04.2016 19:24

V Polsku se zítra uskuteční česko-polské mezivládní konzultace, tématy budou doprava, životní prostředí, investice i spolupráce v rámci V4

Premiér Sobotka: Jedním z důležitých témat ve Varšavě bude společná reakce na návrh reformy azylového systému
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

V pátek 7. dubna 2016 se v polské Varšavě uskuteční už čtvrté setkání vlád České republiky a Polské republiky v rámci mezivládních konzultací.

„Jsem velmi rád, že jsou vztahy mezi Českou a Polskou republikou na velmi dobré úrovni a daří se nám je úspěšně rozvíjet. Důkazem toho jsou zítřejší v pořadí již čtvrté mezivládní konzultace mezi českou a polskou vládou. Ve Varšavě budeme jednat o rozvoji energetické a dopravní infrastruktury, zejména propojení dálnic D11 a S3, spolupráci v oblasti obchodu a investic, obranného průmyslu a také spolupráci v rámci V4, kde Polsko v polovině letošního roku přebírá od České republiky předsednictví.

Jednat budeme rovněž o spolupráci v oblasti zlepšení kvality ovzduší ve Slezsku a Moravskoslezském kraji či o zabránění poklesu hladiny spodních vod v souvislosti s rozšířením polského dolu Turów.

Jedním z důležitých témat, které chci s premiérkou Szydlovou prodiskutovat, bude také společná reakce Visegrádské skupiny na včerejší návrh Evropské komise ve věci reformy azylového systému a další kroky našich zemí při řešení migrační krize v Evropě,“ uvedl předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka.

Setkání s krajany

Mezivládních konzultací se zúčastní ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek, ministr obrany Martin Stropnický, ministr vnitra Milan Chovanec, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, ministr dopravy Dan Ťok, ministr životního prostředí Richard Brabec a ministr kultury Daniel Herman.

Po skončení mezivládních konzultací navštíví premiér Sobotka společně s dalšími členy vlády Muzeum Varšavského povstání a na českém velvyslanectví ve Varšavě se setká s českými krajany.

Minulé česko-polské mezivládní konzultace se konaly 20. dubna 2015 v Praze. V podobném formátu se vláda České republiky pravidelně setkává také s vládami Slovenské republiky a Státu Izrael.

Více informací o programu naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.