Premiér Sobotka: Jsem potěšen, že slovenský premiér drží zavedenou tradici

07.06.2016 12:22

Premiér Bohuslav Sobotka se setká se slovenským premiérem Robertem Ficem.

Premiér Sobotka: Jsem potěšen, že slovenský premiér drží zavedenou tradici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve středu 8. června 2016 setká v Kramářově vile se slovenským předsedou vlády Robertem Ficem, který přijede do České republiky na první oficiální zahraniční cestu po svém znovujmenování do funkce.

„Jsem velmi rád, že se slovenský předseda vlády Robert Fico zotavil a zdravotní stav mu umožňuje přijet na návštěvu do Prahy. Zároveň jsem potěšen, že slovenský premiér drží zavedenou tradici a jeho první zahraniční cesta po jmenování směřuje do České republiky. Česko-slovenské vztahy a spolupráce obou zemí jsou dnes na vynikající úrovni a mají dobrou perspektivu. Prioritními tématy našeho zítřejšího jednání budou příprava na červnovou Evropskou radu, priority spolupráce v rámci V4 a Slavkovského formátu, koordinace v oblasti energetiky a energetické bezpečnosti a rozvoj přeshraniční dopravní infrastruktury. Budeme také mluvit o přípravách na společné oslavě 100 let od vzniku Československa a společného připomenutí 50 let od Pražského jara, obě tato výročí připadají na rok 2018," uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Po jednání v Kramářově vile se předsedové vlád České a Slovenské republiky zúčastní summitu předsedů vlád zemí Visegrádské skupiny, který se ve středu uskuteční v Praze na závěr českého předsednictví V4.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…