Premiér Sobotka: Jsme země, která roste. ČSSD má na vítězství, pro poraženeckou náladu není důvod

06.02.2017 19:15

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka dnes debatoval o vizi sociální demokracie se spolkem Idealisté.cz. Hlavními tématy byla domácí, evropská a zahraniční politika, ale i debata o vnitrostranické situaci.

Premiér Sobotka: Jsme země, která roste. ČSSD má na vítězství, pro poraženeckou náladu není důvod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

V bloku věnovaném domácí politice se Sobotka vyslovil pro to, aby Česko nebylo pouhou „montovnou Evropy“, ale naopak lákalo více investic s vysokou přidanou hodnotou. „Jsme země, která roste a která má vysokou míru zaměstnanosti,“ prohlásil předseda ČSSD.

Zároveň dodal, že v zájmu České republiky je, aby nedošlo k oslabení spolupráce v Evropě. „Pro Českou republiku je z národního hlediska důležitý bezproblémový volný obchod. Jako země orientovaná na export ale musíme být schopni bez problémů vyvážet i mimo EU,“ podotkl předseda ČSSD Sobotka.

Jedním z témat diskuse byla i situace před podzimními volbami do Poslanecké sněmovny. Podle Bohuslava Sobotky by nebylo dobře, kdyby ČSSD skončila v opozici. Strana podle něj má na volební vítězství. „Sociální demokracie je tu proto, aby prosazovala sociální politiku. Musíme být dostatečně ambiciózní, nemáme se za co stydět. Musíme opustit mentalitu někoho, kdo je předem poražený,“ vyzval Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…