Premiér Sobotka: Komentář ke zvýšení minimální mzdy

20.08.2015 15:57

Vláda drží slovo, plníme programové prohlášení a stejně jako loni, tak i letos zvyšujeme minimální mzdu. Minulý rok jsme minimální mzdu zvýšili o 700 korun. Dnes jsme rozhodli o stejném navýšení i pro rok 2016. Od nového roku se tak minimální mzda zvýší z 9 200 korun na 9 900 korun.

Premiér Sobotka: Komentář ke zvýšení minimální mzdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Vláda dnes rozhodla rovněž o zvýšení minimální mzdy pro zdravotně postižené, a to o 1 300 korun. Minimální mzda se pro zdravotně handicapované zvýší od nového roku z 8 000 korun na 9 300 korun.

Vláda svými kroky zlepšuje nejen situaci zaměstnanců, ale rovněž napravuje pochybení předchozích pravicových vlád, které zvýšení minimální mzdy dlouhodobě blokovaly a v důsledku toho má naše země stále jednu z nejnižších minimálních mezd v EU.

Zvýšení minimální mzdy považuji společně se zvýšením platů zaměstnanců veřejného sektoru a mimořádnou valorizací penzí ve výši 600 korun, které by měly proběhnout v letošním roce, za další důležitý krok ve zlepšování situace zaměstnanců a v plnění vládní sociálně odpovědné politiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…