Premiér Sobotka: Kvalitní sociální dialog podporujeme i na evropské úrovni

29.04.2016 20:20

Premiér Sobotka jednal s eurokomisařkou Thyssenovou o zaměstnanosti a sociálním dialogu

Premiér Sobotka: Kvalitní sociální dialog podporujeme i na evropské úrovni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes, 29. dubna 2016 přijal ve Strakově akademii eurokomisařku pro zaměstnanost, sociální věci, dovednosti a pohyb pracovních sil Marianne Thyssenovou. Tématy jednání byly politika zaměstnanosti, evropský pilíř sociálních práv, posílení sociálního dialogu, mobilita pracovníků a možnosti využití Evropského globalizačního fondu pro podporu zaměstnanosti v Moravskoslezském kraji.

Ačkoliv Česká republika dosáhla loni rekordního růstu ekonomiky a míra nezaměstnanosti je aktuálně nejnižší v celé EU, česká vláda nepolevuje ve svých aktivitách v oblasti sociálních věcí a zaměstnanosti. Premiér seznámil eurokomisařku s dlouhodobými prioritami kabinetu, mezi které patří mimo jiné slaďování rodinného a pracovního života. Vláda pokračuje ve zlepšování dostupnosti cenově přijatelných služeb péče o děti. Již více než rok úspěšně fungují dětské skupiny a realizujeme i projekt tzv. mikrojeslí pro děti starší 6 měsíců.

Předseda vlády s členkou Evropské komise diskutoval rovněž o iniciativě Komise v podobě evropského pilíře sociálních práv. Ten je zaměřen na hlubší a spravedlivější hospodářskou a měnovou unii a posílení její sociální dimenze, a česká vláda tento přístup velmi oceňuje.

Dnešní jednání se věnovalo také posilování sociálního dialogu. Aktivní sociální dialog a výměnu zkušeností mezi vládou a sociálními partnery považuje česká vláda za velmi důležité a zavázala se k němu také ve svém Programovém prohlášení.
 

„Kvalitní sociální dialog podporujeme i na evropské úrovni a já velmi vítám zájem Komise o toto téma i aktivity nizozemského předsednictví v Radě,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.