Premiér Sobotka: Málokterá sociální demokracie věnuje programu tolik úsilí jako německá

08.04.2016 12:13

V sobotu přijede do Prahy vicekancléř a předseda Sociálně demokratické strany Německa (SPD) Sigmar Gabriel. Dopoledne vystoupí na zasedání Ústředního výkonného výboru ČSSD, který bude diskutovat o novém programu strany.

Premiér Sobotka: Málokterá sociální demokracie věnuje programu tolik úsilí jako německá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

V úvodu zasedání vystoupí předseda strany Bohuslav Sobotka a speciální host ČSSD – Sigmar Gabriel, ministr hospodářství a energetiky, vicekancléř Německa a předseda SPD, poté se programová diskuze rozdělí do sedmi sekcí, kde se bude diskutovat nejen o otázkách dlouhodobého programu, ale též o aktuálních programových prioritách pro podzimních krajské volby. Tématem diskuzí bude například budoucnost důchodového systému, kvalita veřejných služeb, zahraniční politika nebo role krajských samospráv.

„Sigmara Gabriela jsem pozval také proto, že málokterá evropská sociální demokracie věnuje programovému úsilí tolik pozornosti jako němečtí sociální demokraté“, uvedl Bohuslav Sobotka.

Předsedové SPD a ČSSD spolu budou také jednat o bližší spolupráci obou sociálně demokratických stran, podzimních volbách v České republice i boji proti daňovým rájům. Návštěva předsedy SPD je součástí iniciativy Bohuslava Sobotky, směřující k posílení komunikace, koordinace a politické spolupráce sociálně demokratických stran ve střední Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…