Premiér Sobotka: Mé heslo bylo dostatečně silné. Zadal jsem okamžitý audit bezpečnostních směrnic

11.01.2016 16:54

Prohlášení předsedy vlády Bohuslava Sobotky k útoku hackerů:

Premiér Sobotka: Mé heslo bylo dostatečně silné. Zadal jsem okamžitý audit bezpečnostních směrnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Zásadně odmítám spekulace, které se objevily v některých médiích o zabezpečení mé soukromé e-mailové schránky, jež byla předmětem útoku hackerů. Mé heslo bylo dostatečně silné a splňovalo všechna bezpečnostní pravidla poskytovatele.

Stal jsem se jednou z mnoha obětí hackerů, kteří se snaží svými kriminálními činy narušovat soukromí občanů, krást soukromá data a poničit životy nás všech.

Opakovaný útok neonacistů na moji osobu, spojený s manipulacemi a snahou o dehonestaci a vydírání, vnímám jako útok na hodnoty, které ve veřejném životě dlouhodobě prosazuji nejen já, ale také sociální demokracie i vláda ČR. Jde o útok na základní principy demokratické společnosti, založené na svobodě, toleranci a dodržování lidských práv.

Rád bych ubezpečil, že se těmito útoky ze strany neonacistických skupin jak na moji osobu, tak na politiku vlády nenechám nijak zastrašit nebo ovlivnit.

Vláda bude nadále prosazovat programové cíle a závazky, pro které jsme dostali důvěru občanů a které od nás lidé očekávají.

Po konzultaci s bezpečnostními experty budou realizovány nutné kroky, které mají posílit bezpečnost komunikace předsedy vlády a členů vlády.

Zadal jsem okamžitý audit bezpečnostních směrnic a postupů na Úřadu vlády ČR a identifikaci možných slabých míst.

Požádal jsem ředitele NBÚ o maximální spolupráci v oblasti zabezpečení komunikace členů vlády.

Útok hackerů šetří Policie ČR. Jsem přesvědčen, že v naší společnosti musíme chránit soukromí všech občanů jako jednu ze základních hodnot, proto je nutné postupovat ve všech oblastech tak, abychom podobné počítačové kriminalitě byli schopni důsledně bránit. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.