Premiér Sobotka: Musíme hledat shodu v tom, v čem můžeme Evropanům přinést přidanou hodnotu

22.03.2017 13:03

Vláda ve středu 22. března 2017 na úvod jednání schválila mandát pro předsedu vlády Bohuslava Sobotku na neformální summit evropských lídrů, který se koná v sobotu 25. března 2017 v Římě.

Premiér Sobotka: Musíme hledat shodu v tom, v čem můžeme Evropanům přinést přidanou hodnotu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Evropští lídři se sejdou na neformálním summitu EU v Římě symbolicky u příležitosti 60. výročí podpisu Římských smluv. Ústředním tématem setkání bude jednání o budoucím směřování Evropské unie. 

Na závěr summitu EU bude podepsána společná deklarace, která bude východiskem pro budoucnost evropské spolupráce. Diskuse o obsahu deklarace běžely na nejvyšší úrovni a Česká republika se jich aktivně účastnila. Klíčovou prioritou ČR pro budoucí směřování Unie je uchování její jednoty a soudržnosti.

„Česká republika má velký zájem na tom, aby byla v deklaraci zdůrazněna potřeba zajistit občanům Evropské unie bezpečnost a prosperitu. Naším cílem je dosáhnout toho, aby Evropa byla efektivnější, užitečnější pro své občany a méně byrokratická. Zároveň musíme společně hledat shodu v oblastech, ve kterých můžeme Evropanům přinést skutečně přidanou hodnotu. Chystaná Římská deklarace přinese vizi budoucí moderní Evropy. Členství České republiky v Evropské unii je důležité jak z hlediska naší stability, prosperity, pracovních míst, přístupu na evropský trh, volného pohybu, tak samozřejmě z hlediska bezpečnosti pro naše občany,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.