Premiér Sobotka: Ne dvě, ale tři miliardy musí jít na opravy krajských silnic v roce 2017

10.02.2017 15:21

Vláda České republiky uložila na základě návrhu předsedy vlády B.Sobotky na svém jednání 24. října 2016 ministru dopravy Danu Ťokovi, aby do 15. února 2017 předložil návrh na zajištění financování oprav, rekonstrukce a modernizace silnic II. a III. tříd v obdobném rozsahu jako v roce 2016. Tedy fakticky v objemu alespoň 3 miliard korun.

Premiér Sobotka: Ne dvě, ale tři miliardy musí jít na opravy krajských silnic v roce 2017
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Jsem znepokojen tím, že ministr dopravy nejen že zatím tento návrh do vlády nepředložil, ale že navíc už několikrát prohlásil, že na krajské silnice poskytne ze Státního fondu dopravní infrastruktury pro letošek jen 2 miliardy korun. Oproti usnesení vlády tak panu ministrovi chybí v jeho vyjádřeních jedna miliarda korun. Respektive chyběla by krajům a řidičům, kteří po krajských silnicích jezdí. To je pro ČSSD nepřijatelné.  

Nevím, zda je to dáno tím, že každý jinak chápeme význam termínu „v obdobném rozsahu“, nebo prostě neochotou ministra dopravy pomoci krajům s opravami jejich komunikací. Určitě se ale ani já, ani ČSSD nehodláme spokojit s tím, že namísto 3 miliard korun budou krajům poskytnuty 2 miliardy. Kraje mají připravené projekty v rozsahu převyšujícím 4 miliardy korun, které mohou začít okamžitě realizovat. To pomůže hospodářskému růstu, i zaměstnanosti.

Apeluji proto na ministra dopravy, aby splnil úkol, zadaný mu vládou, a na její příští jednání předložil návrh financování oprav silnic II. a III. třídy v rozsahu, který bude skutečně obdobný jako v loňském roce.“

Bohuslav Sobotka, předseda vlády a ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích