Premiér Sobotka: Od nové ministryně Valachové čekám vysoké pracovní nasazení

18.06.2015 5:31

Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes uvedl do úřadu novou ministryni školství, mládeže a tělovýchovy Kateřinu Valachovou. Ta vystřídala ve funkci Marcela Chládka. Valachovou, třetí ženu v Sobotkově vládě, ve středu dopoledne jmenoval na Pražském hradě prezident Miloš Zeman.

Premiér Sobotka: Od nové ministryně Valachové čekám vysoké pracovní nasazení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

„Od nové ministryně Valachové čekám vysoké pracovní nasazení při plnění vládního programu a pokračování v modernizaci a zlepšování českého školství. Za hlavní priority v oblasti školství nyní považuji dokončení legislativy, která je nutná pro kvalitní fungování regionálního školství, abychom dětem poskytovali kvalitní vzdělávání a naplnili potřeby trhu práce. Dále je důležité prosadit novelu Zákona o vysokých školách, zahájit čerpání evropských fondů v období 2014–2020, připravit rozpočet na příští rok a zlepšit financování českého sportu,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka s tím, že nová ministryně může počítat s jeho podporou v prosazování kroků, které si vláda vytkla v programovém prohlášení v oblasti školství.

„První krok, který mě čeká, je jednání o navýšení rozpočtu v oblasti školství pro rok 2016. Dalším krokem bude příprava ministerstva na systém státní služby od 1. července 2015 a s tím souvisí také personální stabilizace resortu pro dobré fungování ministerstva do budoucna,“ uvedla ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…