Premiér Sobotka: Ostravský hutní závod by mohl zachovat tisíce míst na další desítky let

15.07.2015 18:11

Předseda vlády Bohuslav Sobotka společně s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem jednali s Lakšmí Mittalem, předsedou představenstva a generálním ředitelem společnosti ArcelorMittal. Hlavním tématem jednání byla možnost modernizace podniku ArcelorMittal Ostrava, která by zachovala tisíce kvalitních pracovních míst na dalších několik desítek let.

Premiér Sobotka: Ostravský hutní závod by mohl zachovat tisíce míst na další desítky let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér Bohuslav Sobotka během jednání diskutoval o podmínkách pro potenciální budoucí investice v ostravském hutním závodě, které by zajistily pracovní místa v Moravskoslezském kraji na dalších několik desetiletí.

„Společnost ArcelorMittal je jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v Moravskoslezském kraji, zaměstnává více než 7400 lidí. Společně s předsedou představenstva skupiny ArcelorMittal Lakšmí Mittalem jsme dnes projednávali možné modernizace zařízení společnosti v ostravském hutním závodě. Ty by v regionu s vysokou mírou nezaměstnanosti zajistily tisíce pracovních míst po další desetiletí. Získávání nových investic a rozšiřování průmyslových zón zejména v sociálně problematických lokalitách je od začátku jednou z klíčových priorit vlády,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Schůzka nejvyšších představitelů skupiny ArcelorMittal s představiteli české vlády navazuje na sérii jednání, při nichž se diskutovaly též možnosti podpory objemově velmi významné investice.

Premiér Sobotka jednal s Lakšmí Mittalem, předsedou představenstva a generálním ředitelem společnosti ArcelorMittal, 15. července 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…