Premiér Sobotka: Požádal jsem zástupce církví o spolupráci při řešení migrační krize

16.07.2015 21:07

Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes společně s místopředsedou vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavlem Bělobrádkem a ministrem vnitra Milanem Chovancem jednali se zástupci církví i opozice o migrační krizi a možnostech spolupráce na jejich řešení. Jednání se kromě předsedy vlády a vicepremiéra zúčastnil také kardinál Dominik Duka o.p., předseda Ekumenické rady církví Daniel Fajfr, generální sekretář České biskupské konference Tomáš Holub a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Premiér Sobotka: Požádal jsem zástupce církví o spolupráci při řešení migrační krize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Na dnešním jednání jsem požádal zástupce církví o spolupráci při řešení migrační krize v Evropě, která se konkrétně dotýká také České republiky. Vláda chce zvolit ta nejvhodnější opatření k přijímání uprchlíků, proto jsem uvítal nabídku součinnosti ze strany církví a ochotu farností zapojit se do pomoci uprchlíkům a jejich integrace. Ministerstvo vnitra zahájí v krátké době jednání i s neziskovými organizacemi, kraji i obcemi a v neposlední řadě odbory a zaměstnavateli tak, abychom dohodli širokou spolupráci při pomoci uprchlíkům, ale hlavně při jejich integraci a začlenění do normálního života," uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Vláda v minulých týdnech deklarovala, že přijetí uprchlíků chce řešit na dobrovolné bázi, řízeně a v souladu s našimi možnostmi a kapacitami. Česká republika je rozhodnuta realizovat svůj dobrovolný solidární příspěvek k řešení migrační situace v EU a v jejím okolí. Minulý týden kabinet na svém zasedání rozhodl o přijetí 1500 uprchlíků do konce roku 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce